alexandervaleton@gmail.com http://alexandervaleton.tumblr.com/

Pagina's

vrijdag 16 juli 2010

Michael Jackson meets klassieke dans


Dansen in de regen | Flabber



Het lijkt mij zo mooi door de regen te lopen in een buitenwijk van een onzinnige Amerikaanse stad. Dan ineens zie je een paar jongen staan. De normale reactie is; wat doen die daar? Je loopt die koffiejoint binnen en bestelt iets, schuift op je stoel achter het raam en die jongens staan daar nog. Benieuwd verder kijken...
De ene gaat vreemd bewegen. Een licht gevoel van 'gossie' komt over je heen. Er is iets met hem. hij lijkt een tikkie agressief. Dan doet de ander een move. he... ziet er leuk uit, een halve stierenvecht beweging met een grote amerikaanse auto. Zouden ze wat in hun schild voeren? Nog een beweging; 't lijkt wel Michael Jackson meets klassieke dans. Smooth.. dat is vreemd, de bewegingen lopen steeds meer in elkaar over. Er is wel muziek, maar die doet er niet toe, alleen een beetje voor de stemming, niet voor het ritme, iets tegen de regen.
langzaam drink je je koffie op en op het moment dat de jongens de straat oversteken loop je naar buiten en met een blije verwondering ga je staan kijken. Daar zijn er meer; iets minder regenpakken, iets zichtbaarder. Tjonge....klote regen maakt de straat glad.
Het is een guerilla dance op een straathoek, een meeting van de kids van de dansschool die hun nieuwe moves tonen, een post tribale ontgroening... 't kan alles zijn, maar het is stoer knap, hip en mooi mooi mooi. Pretentieloos en vrolijk.
En als het klaar is, is het klaar. De regen blijft stromen en je loopt door, kraag op, handschoenen aan en blij. Een paar blokken lang.